Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Οι γονείς των παιδιών που δεν πετυχαίνουν έχουν αυτά τα 6 κοινά χαρακτηριστικά

Και ποιος γονιός δεν θα ήθελε το παιδί του να έχει επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής του; Και από τι εξαρτάται ο βαθμός επιτυχίας του παιδιού; Ορισμένες συμπεριφορές των γονιών αλλά και διάφορα στυλ διαπαιδαγώγησης είναι, σύμφωνα με έρευνες, υπεύθυνα για το πόσο επιτυχημένο θα είναι ένα παιδί. Μάλιστα οι γονείς των παιδιών που δεν σημειώνουν επιτυχίες έχουν 6 κοινά χαρακτηριστικά:
Είναι πολύ αυστηροί. Αυτοί οι γονείς είναι πολύ απαιτητικοί και δεν ενθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία. Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές περιορίζει τις επιδόσεις του παιδιού στο σχολείο.
Αφήνουν τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση από πολύ μικρή ηλικία. Η πολύωρη τηλεθέαση πριν τα 3 έτη, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το λεξιλόγιο ενός παιδιού και την ανάπτυξή του γενικότερα. Σύμφωνα με μια έρευνα, είναι πιο πιθανό ένα παιδί κάτω των 3 που παρακολουθεί πολλές ώρες τηλεόραση να κάνει bullying σε συνομήλικα παιδιά στον παιδικό σταθμό ή την παιδική χαρά.
Φωνάζουν πολύ στα παιδιά τους. Οι φωνές, οι απειλές και οι προσβολές έχουν τις ίδιες αρνητικές συνέπειες με τη σωματική κακοποίηση.
Είναι υπερπροστατευτικοί. Οι υπερπροστατευτικοί γονείς έχουν συνδεθεί με υψηλά ποσοστά άγχους και κατάθλιψης στα παιδιά. Αυτά τα παιδιά ήταν λιγότερο ανοιχτά σε νέες ιδέες και αισθάνονταν συχνά πιο αμήχανα.
Είναι συναισθηματικά απόμακροι. Η συναισθηματική απόσταση μπορεί να συντελέσει σε προβλήματα συμπεριφοράς, ανασφάλεια και συναισθηματικές δυσκολίες στο παιδί, οι οποίες θα το ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή του.
Ασκούν σωματική βία. Τα «πρωτάκια» με προβλήματα συμπεριφοράς, που οι γονείς τους τα χτυπάνε είναι πιο πιθανό να είναι άτακτα και μη συνεργάσιμα. Φυσικά έρευνες έχουν δείξει ότι το ξύλο έχει συνδεθεί με ψυχολογικά προβλήματα και διανοητικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου